Monday, October 19, 2009

Willem, Die Vleisman

Over de jaren is onze koeien familie flink gegroeid. Stiertjes worden groot, maar ook dominant. Ze lopen bij ons op de farm samen met onze veehoeder Daniƫl rond op zoek naar kos (eten) en hij geeft meestal aan wanneer het tijd is voor de slacht. Als de stier ook zijn hoorns richt op hem is het de hoogste tijd! We gaan dan naar onze slager in Paarl. Willem, een Nederlander, die reeds een jaar of 20 in ZA is. Hij neemt de stieren dan van ons af. Bij vlees zijn er allerlei kwaliteits aanduidingen, die met name de malsheid van het vlees inhouden. Over biologisch wordt hier nog niet echt gesproken maar wel over kleuren en aantal tanden! Paars en 2 tanden is het beste en jawel onze beide bulletjies hadden deze beoordeling. Ook dit jaar kopen we dan van onze stier vleis bij Willem en een gedeelte daarvan gaat natuurlijk naar onze werknemers! Vandaag is het een grote rugby dag hier in de kaap, dus onder het genot van een dop(biertje) staan de braaien met de worsten vanmiddag bij onze werknemers lekker te roken. Life is good!