Friday, October 26, 2012

Tellen

Heel wat afgeteld deze week. Dom werk, wel belangrijk. Het is namelijk weer suiertijd. Elke wijnrank wordt dan ontdaan van alle loten, die geen functie hebben voor de aanstaande oogst of niet bijdragen aan een betere wijnrank in het volgende jaar. Omdat dit een bijzonder tijdrovend werkje is, huren we in deze periode een zogenaamd "buitespan"in die onze eigen medewerkers helpen. Het buitespan werkt op stukbasis, maar dan moet je wel weten hoeveel wijnranken er in een rij staan.Dat wisten we, maar door de brand die we twee jaar geleden hebben gehad zijn er nu in elke rij dode stokken. Deze moeten dus uit de calculatie worden gehaald. Aldus heb ik 50.000 wijnranken gezien de afgelopen week, waarvan  ongeveer 15 % dood. Maandag gaat het buitespan aan de slag. Een mannetje of 30. Hectiek op de farm, het lijkt dan bijna oogsttijd. Onze medewerkers vinden dat ook leuk, omdat er dan heel wat bijgepraat kan worden over alle nieuwtjes uit het dorp en soms wijde omgeving.