Sunday, February 17, 2013

Done-it









Vanochtend om 6 uur gestart met persen van de dopkontak druiven. Mooi om te zien dat we allemaal hebben geleerd in de laatste 3 jaar. Alle mensen weten hun plek. Arjen en Udo halen het sap op de schillen met een temperatuur van 13 graden uit de bak en storten het in een kleinere container. Jan zorgt ervoor dat de container met sap keurig in de pers komt. Andries en Chris houden de pers op zijn plek tijdens het draaien van de pers door Jan en Donevine. Daniƫl is verantwoordelijk voor het begeleiden van het geperste sap naar het vat en Frank vervult de rol van hoofd algemeen kwaliteitsbeheer. 3 jaar geleden nam het meer dan drie uur in beslag. Dit jaar was het in nog geen 2 uur gepiept. Voordat we het vat met zijn allen naar de kelder brachten nog even suikers gemeten van het sap. 23 balling precies wat we zoeken, iets hogere suikers dan in andere jaren voor wat meer complexiteit. Om 9 uur met zijn allen in het zwembad met een koel biertje en daarna brunch. Om twaalf uur even snurken. Een goede dag dus!!