Monday, February 25, 2013

IJswijn



We hebben het al een paar jaar in ons hoofd en dit jaar moet het het er maar eens van komen, hopen we. De Chenin Blanc druiven zijn vorige week woensdag geplukt op 23 balling. Ze hebben net zoals bij onze straw wine, maar dan korter (5 dagen ipv 2 weken) op netten gelegen. Dit om een zo gelijk mogelijk beeld te krijgen metde druiven voor ijswijn in bijvoorbeeld canada. Die zien er aan het begin van de winter ook niet meer zo mooi uit. Ook de minimaal vereiste minus 8 graden moeten we nabootsen. In Paarl was het vandaag 39 graden. Dus een vriesvrachtwagen gehuurd en daar de druiven in gelegd. Temperatuur afgesteld op minus 9 (om helemaal zeker te zijn) en die temperatuur wordt morgenochtend bereikt. Als het goed is kunnen we dan morgen bij een ander estate persen, want we hebben een hydraulische pers nodig en die hebben we niet. Dus rondvragen, terwijl iedereen aan het oogsten is en dus hun persen nodig hebben. Hopen dat het lukt. Morgen meer.