Friday, June 27, 2014

Lesotho Times


...Langzaam maar zeker wordt het in Lesotho bekend dat er iets nieuws gebeurt, namelijk het verbouwen van druiven waar wijn van wordt gemaakt. Dit past helemaal in het beleid van het land: niet alleen landbouw maar ook waarde toevoegen aan deze landbouwprodukten. Dit levert en meer geld op en het schept werkgelegenheid. De Lesotho Times, het grootste weekblad van Lesotho, dagbladen kennen ze niet, belde met Mothiba en vroegen om een interview. Zo gevraagd zo gedaan. Ons verhaal gedaan in de wijngaard en bij de wijnrondavel. Een fles wijn werd aangeboden, voor een proeverij aan de reporter, camera man en assistenten. Deze werd bijna per direct (11 uur s'ochtends) geopend om te proeven eh te drinken dus. Gelukkig konden we daar een stokje voor steken. De reporter was namelijk jarig en zij mocht dus bepalen wanneer de fles geopend werd. Gelukkig niet op dezelfde dag met een paar man die wel een slokje van welk vocht dan ook luste!!!